![]() | Pobierz dokument kokosanki.2.ogrod.ciasta.i.torty.doc Rozmiar 21 KB |
KOKOSANKI
Pyszne, pulchne, wilgotne i lekko "klejące" w środku, z chrupiącym wierzchem.
25 dag wiórków kokosowych,
pół szklanki cukru,
2 jajka,
5 dag masła,
3-4 płaskie łyżeczki mąki,
odrobina sody.
Jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopione i przestudzone masło i wymieszać z kokosem,
mąką i odrobiną sody (na czubek łyżeczki).
Formować kuleczki i układać na natłuszczonej blasze. Piec około 15 minut w 170-180
stopniach.
Delikatnie zdejmować z blachy, bo mają tendencję do przyklejania się (lepiej poczekać aż przestygną) .
![]() | Pobierz dokument kokosanki.2.ogrod.ciasta.i.torty.doc Rozmiar 21 KB |